lørdag 5. april 2014

Demonstrerte på Torvet Oromerne med punktdemonstrasjon mot diktaturregimet i Etiopia.(LEVANGER avisa)


Oromerne med punktdemonstrasjon mot diktaturregimet i Etiopia.
Publisert: 05 april 2014 15:14 PM 
Om lag tretti oromere var samlet på Torvet lørdag ettermiddag for å få fram hva som foregår i deres hjemland. Oromofolket er den største etniske gruppen i Etiopia. Over 40 millioner oromoere bor i dag i Etiopia. I tillegg er det bosettinger i Kenya og Somalia.
- Vi ønsker at levangsbyggen også skal få forståelse for hva som foregår i vårt land, sierTofik Abdullah. Han og Tegist Tesfaye er blant flere flyktninger i Levanger som tilhører oromofolket i Etiopia.
Abdullah og Tesfaye forteller at oromoene er dårlig ansett av myndighetene i Etiopia. Amnesty International og Human Rights Watch har ropt et varsku om systematisk undertrykking av folket.
Abdullah kom til Levanger som asylsøker i 2007 mens Tesfaye kom hit i 2009.
- Men det er mange som ikke har samme sjanse som oss til å flykte. Mange oromoere sitter i fengsel, blir torturert eller drept. Det er ingen demokrati, ikke fri media og journalister havner også i fengsel. Nå skal vi demonstrere i hele Norge, sier Abdullah.
Lørdag fra klokka 13 - 14.14 hadde de en markering på Torvet i Levanger.
- Vi har fått tillatelse fra politiet og vi skal holde appeller både på norsk,engelsk, oromisk og amharisk, forteller Tofik Abdollah.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar