tirsdag 12. august 2014

Development without freedom: how aid underwrites repression in Ethiopia


HRWDonor strategi mot Etiopia trenger fundamental nytenkning
Se hele rapporten i  PDF
Etiopia er et av de fattigste landene i verden, og er også en av verdens største mottakere av utenlandsk bistand. Utenlandske givere insisterer på at deres støtte underwrites landbruksvekst, matvaresikkerhet, og andre ikke-politiske programmer. Viser imidlertid Human Rights Watch forskning som bistands renner gjennom, og støtter direkte, en virtuell ettpartistat med en høyst tvilsom menneskerettigheter posten.
Papiret sier at Etiopias praksis inkluderer fengsle politiske opposisjonelle, stanse kritikere og media, og vedta lover for å undergrave menneskerettighetene aktivitet. Denne politiseringen har en direkte innvirkning på livsgrunnlaget for folk for hvem tilgang til landbruket innganger - den tiltenkte bruk av bistand - er et spørsmål om overlevelse.
Forfatteren understreker at Etiopias utenlandske givere er klar over dette diskriminering, men har gjort lite for å løse problemet eller takle sin egen rolle i underwriting regjeringen undertrykkelse. I denne forstand, har donor politikk vært bemerkelsesverdig upåvirket av Etiopias forverres menneskerettighetssituasjonen.
Dokumentet konkluderer med at den etiopiske befolkningen betaler en høy pris for denne tilnærmingen til utvikling. Følgelig trekker det følgende anbefalinger:
  • donor strategi mot Etiopia trenger fundamental nytenkning
  • i lys av regjeringens brudd på menneskerettighetene, direkte budsjettstøtte til regjeringen bør ikke engang vurderes
  • programmer som støttes av internasjonale fond bør uavhengig overvåket
  • troverdige revisjon institusjoner bør undersøke bistand til Etiopia i sammenheng med om det bidrar til politisk undertrykkelse
  • eksterne givere må være mer vokale om trinnene Etiopia bør ta for å sikre at dets borgere nyte de rettighetene de har krav på etter landets grunnlov og internasjonale menneskerettigheter
  • giverland vil utøve langt mer innflytelse på regjeringen hvis de handler sammen i stedet for hver for seg.
Se hele rapporten i  PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar